Еврокомисарката Мария Габриел ще е кандидатът за министър-председател, който утре лидерът на ГЕРБ

...
Еврокомисарката Мария Габриел ще е кандидатът за министър-председател, който утре лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Мария Габриел ще е кандидатът за министър-председател

Еврокомисарката Мария Габриел ще е претендентът за министър-председател, който утре лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще показа пред останалите партии в Народното събрание. Това съобщи  " 24 часа ", базирайки се на източници в ГЕРБ. В момента еврокомисарката е в София.

Мария Иванова Габриел е народен представител в Европейския парламент от групата на Европейската национална партия (ЕНП) (2009 – 2017), зам.-председател на ЕНП Жени (от 2012 г.) и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и началник на българската делегация в групата (от 2014 г.).

От 7 юли 2017 до 1 декември 2019 година е еврокомисар за цифровата стопанска система и общество в Комисията „ Юнкер “. След това става еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в Комисията „ Фон дер Лайен “.

Мария Габриел е родена на 20 май 1979 година в Хаджидимово. През 1997 година приключва Езикова гимназия „ Д-р Петър Берон “, Кюстендил, а през 2001 година придобива бакалавърска степен по „ Българска и френска лингвистика “ в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “. Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо, Франция, където учи интернационалните връзки, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика. Завършва магистратура по „ Сравнителна политика и интернационалните връзки “ в Докторската академия по политически науки, Бордо през 2003 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР